Hvad gør man, når verden går af lave?

 

Hvad gør man, når verden går af lave?

 

Når man læser aviserne og ser nyhederne, ser det ud til at hele verden er ved at falde fra hinanden.

Vi bliver daglig bombarderet med skrækkelige nyheder, om ting vi ikke kan gøre noget ved. Hvordan kan jeg gøre noget ved oversvømmelser på andre kontinenter, truende atomkrig mellem Nord Korea og USA, mord i lange baner, voldtægter, narkomaner, terrorisme, økonomisk ruin osv?

Der findes praktisk taget ikke den forfærdelige ting, som ikke sker i øjeblikket. Sådanne nyheder påvirker vores humør i negativ retning. Det er svært at være lykkelig, når verden omkring én ser ud til at falde fra hinanden.

Når man får en dårlig nyhed, kan det påvirke os på forskellig måde.

Hvis nyheden er, at vores forældres bil er punkteret, kan vi tage hen til forældrene, skifte hjulet og få det punkterede hjul lavet hos dæk manden. Når man overkommer problemer/dårlige situationer resulterer det normalt i, at vi bliver opstemte. Vi mennesker føler os glade, når vi hjælper andre eller overkommer vanskelige situationer. Det er mentalt sundt.

Omvendt gør det os nedtrykt, når vi får dårlige nyheder, som vi enten ikke gør noget ved eller ikke kan gøre noget ved.

 

Hvordan undgår man at blive negativt påvirket af de dårlige nyheder?

 

Der findes heldigvis flere måder at løse situationen på:

  • Det første man skal gøre sig klart, er, at verden har det meget bedre end aviser og TV fortæller os. Antallet af mord på planeten er langt lavere end i tidligere tider. Vores helbredstilstand har aldrig været bedre, vi bliver ældre og ældre. Der har aldrig tidligere være så få, der dør i krig, som der gør nu. Det er i dag langt sikre at gå gennem København, end det var i ældre tider. Antallet af trafik dræbte er langt under, hvad det var for bare 20 år siden. Ungdomskriminaliteten har aldrig været så lav. Folk er i dag mange gange så rige som for bare en generation eller to siden. Der er masser af gode nyheder, som medierne kunne vise, men de fokusere på de dårlige!
  • Prøv at lade være med at læse avis og se nyheder i 2-3 uger og se, hvad der sker med dit humør. Jeg vil vædde med, at du vil se en positiv forandring. Bare rolig Jorden klarer sig nok uden, at du læser nyhederne de næste uger;-)
  • Der er faktisk noget, vi alle sammen kan gøre ved tilstanden på Jorden. Hvis vi hver især er lidt venligere over for andre, gør vores arbejde lidt bedre, rydder op efter os selv, holder hus og have pæn, smiler lidt mere, tager folks gode sider i betragtning og bagtaler dem lidt mindre, holder døren for dårligt gående eller giver dem en hjælpende hånd med at komme op i bussen og så videre. Hvis vi alle gør den slags små dagligdags ting lidt mere/bedre, vil Jorden blive et betydelig bedre sted at leve. Det kræver faktisk meget lidt at gøre samfundet dejligt at være en del af. Du kan læse mere om hvad du selv kan gøre på Vejen til Lykkes hjemmeside.

Hvis vi hver især håndtere andre lidt mere overskudsagtigt, vil de lægge mærke til det og selv begynde at opføre sig på samme måde.

Tilstanden på planeten er den kombinerede mængde af gode handlinger minus de negative handlinger. Vi behøver altså bare at lave flere gode handlinger for at bedre tilstanden.

Elementært kære Watson!

Må vi alle blomstre og have fremgang.

 

Venlig hilsen

John Boel

Ejer af Boel Akupunktur