Alternativ behandling i kraftig vækst

Danskerne er vilde med alternativ behandling.

Samtidig bliver budgettet til det offentlige sundheds system også større og større.

Men hvorfor er det, at vi bruger stadig flere penge på alternativ behandling, når sygehusene får flere og flere penge? Man kan gå til lægen gratis og komme på sygehuset gratis, men alligevel vælger flere og flere akupunktur,  zoneterapi,  massage,  personlig udvikling osv, som de selv skal betale for.

alternativ behandling

Er det forbi vi bliver mere syge i Danmark, er vi mere pylrede end tidligere, opnår det offentlige sundheds system færre helbredelser på trods af øgede budgetter eller hvad er grunden?

Jeg ved det ikke.

Det offentlige sundheds system har fejlet

Det offentlige sundheds system har til en vis grad har fejlet. De må simpelthen ikke gøre det godt nok. Hvis lægerne helbredte de mennesker, der kommer til dem med forskellige lidelser, ville der ikke være en eneste alternativ behandler i kongeriget Danmark!

Skal vi så ikke bare poste flere skattekroner i det etablerede system? NEJ! Det virker ikke! Ikke sådan at forstå, at det aldrig har resultater. Det har det. Lægerne er fantastiske til komplikationer ved børnefødsler, førstehjælp efter ulykker, behandling af lungebetændelse og en række andre situationer. Men de kroniske sygdomme kan de kun symptom behandle. Ellers ville de jo ikke hedde kroniske sygdomme. Når det gælder slidgigt, leddegigt, tarmbetændelse, fibromyalgi, diabetes, KOL, Parkinson, sklerose og en lang lang række andre lidelser, har lægerne mere eller mindre kastet håndklædet i ringen.

De er komme så langt ud, at de i deres desperation med meget autoritative stemmer påstår: “de lidelser kan ikke helbredes”. Hvordan ved de det? Har de lavet forsøg med enhver mulig behandling under himlen? Nej, det har de ikke! Den udtalelse er bare et udtryk for opgivenhed, over for at finde en kur.

Ved alle de  ovenstående lidelser kan kemisk medicin kun dæmpe smerterne eller på anden måde dække over symptomerne. Kort tid efter, at man stopper med medicinen kommer symptomerne igen!

Medicinalvare firmaerne tjener styrtende penge på ikke at helbrede folk

På et eller andet tidspunkt kom lægerne ind på et forkert spor, når det gælder kroniske lidelser. Medicinalvare producenterne har lige siden sikret sig, at lægerne ikke kommer tilbage på ret kurs. Der er mange penge i at sælge symptomdæmpende medicin til en person i resten af den persons levetid. Der er ikke ret mange penge at tjene på medicin, der faktisk helbreder sygdomme.

Det er sørgeligt, men sådan er det.

Hvordan løser vi det så?

Akupunktør John Boel har skrevet en artikel, om noget han kalder det optimale sygehus. Hvis vi kunne indføre det i Danmark, ville vi være kommet langt længere end vi er nu.

Læs også dette indlæg af Johannes Skriver Han fortæller, hvordan dygtigheden blandt behandlere går ned, når de får deres patienter henvist af og bliver betalt af det offentlige.