Hvad er en ekspert? Find svaret her.

Hvad vil det sige at være en ekspert? Er man ekspert, når man her en lang universitets uddannelse? Er man ekspert, når man har arbejdet med et fag i mange år? Er man ekspert, fordi man underviser andre?

Svaret på hvert af ovenstående spørgsmål er “måske”.

En ekspert er en, der kan lave gode resultater inden for sit område!

Ekspert i lykke
Hvis du kan gøre hvem som helst glad, er du en ekspert i lykke.

Det er alt, der er til det. En speciallæge i neurolgi (læren om nerverne), der ikke kan hjælpe folk af med nervebetændelse, er IKKE en ekspert i nervebetændelse.

En psykiater eller psykolog, der ikke kan gøre sindslidende normale, er ikke ekspert i sindet og tankerne. Så betyder det ikke noget, om han har nok så mange prof, dr, med, psyk osv foran sit navn!

Når TV avisen interviewer er professor i økonomi, er han kun en ekspert i økonomi, hvis han har skabt en formue til sig selv, har undervist andre i at blive velhavende som derefter faktisk er blevet velhavende eller har forbedret økonomien i et land. Man er ikke en ekspert i økonomi bare fordi man har siddet med næsen i støvede bøger, har lært en masse fine ord og derefter selv har skrevet andre støvede bøger.

Akupunktør John Boel kan hjælpe folk af med deres nervebetændelse ergo er han en ekspert i nervebetændelse.

En dianetiker kan forbedre folks intelligens, hjælpe dem af med deres sorg, gøre generte udadvendte, fjerne angst osv. De er eksperter i sindet og tankerne.

Lars Larsen tjener styrtende med penge. Han er ekspert i økonomi.

Hvordan genkender man en ekspert?

Man undersøger ting som: Hvilke produkter laver man i hans område? Har han lavet sådanne produkter? Hvor god kvalitet har de produkter? Hvad siger hans tidligere kunder? Hvor lang tid tager det ham at lave produkterne?

Glem alt om titler, udtalelser fra journalister, om han er støttet af det offentlige, om han kan alle fagudtrykkene og den slags ting. De ting fortæller alligevel ikke noget om, om han er dygtig.

Har han gentagende gange lavet gode målbare resultater inden for sit område. Det er det, du skal bedømme ham på.